Behandelingen - Podotherapie H&L - Groningen & Hoogezand
Onze podotherapeuten luisteren naar uw verhaal. Samen met u bepalen we hoe we u het beste kunnen helpen. We maken daarbij gebruik van verschillende behandelmogelijkheden, zoals het vervaardigen van podotherapeutische zolen, teenstukjes, medical taping en nagelbeugels.
behandelingen
16657
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16657,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Behandelingen

Behandelingen

Onze podotherapeuten luisteren naar uw verhaal. Samen met u bepalen we hoe we u het beste kunnen helpen. We maken daarbij gebruik van verschillende behandelmogelijkheden, zoals het vervaardigen van podotherapeutische zolen, teenstukjes, medical taping en nagelbeugels.

We geven ook adviezen over schoeisel, belastbaarheid en voetverzorging.

h en l

Ortheses

Een orthese is een teenstukje dat we voor u op maat maken, waardoor een optimale pasvorm ontstaat.De orthese kunnen we bij verschillende klachtentoepassen, zoals bijvoorbeeld het voorkomen van likdoorns en het verminderen van drukplekken. Ook kunnen we een orthese maken om de tenen te beschermen of om de huidige teenstand te behouden.

Nagelbeugel

Als u last heeft van ingroeiende teennagels kan een nagelbeugel een optie zijn. Dit is een beugel die op de nagel kan worden geplaatst. De nagelbeugel kan de stand van de nagel corrigeren en er hierdoor voor zorgen dat de nagel niet of minder snel ingroeit.

(Medical) taping

Bij acute klachten kan de podotherapeut een taping aanleggen om de aangedane pezen en gewrichtsbanden te ontlasten, bijvoorbeeld bij een verstuikte enkel. Tegenwoordig zijn er meerdere tapetechnieken beschikbaar. De bekendste manier is misschien wel de witte (sport)tape die bewegingen in gewrichten tegengaat. Een andere, minder bekende manier van tapen, is medical tapen.

Door deze manier van tapen kunnen banden ondersteund worden, spierspanning verhoogd of verlaagd worden en kan de doorbloeding gestimuleerd worden. Beide technieken worden in onze praktijk toegepast. Andere therapieën zijn bijvoorbeeld het drukvrij leggen van een wond of drukplek doormiddel van vilt of andere materialen.

Zolen

Een veel toegepaste therapievorm is het aanmeten van podotherapeutische zolen. Door middel van deze zolen kunnen we een afwijkende voetstand corrigeren.

Hoe de zool er uiteindelijk uitziet, is afhankelijk van de voetstand, het voettype en de klacht. We maken de zolen voor u op maat in onze eigen werkplaats.

Voetbehandeling en wondbehandeling

We werken samen met een grote groep (medisch) pedicures. De meeste voetbehandelingen worden door een medisch pedicure uitgevoerd. Patiënten die niet door een pedicure kunnen worden behandeld, kunnen vaak wel door de podotherapeut worden geholpen. In sommige gevallen nemen we een behandeling tijdelijk over. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een wond aan een van de tenen of een wat erger ingegroeide teennagel.

Mocht er een wond ontstaan, dan kunnen we een wondbehandeling toepassen. Dit kan de genezing bevorderen. Hierdoor kunnen soms amputaties voorkomen worden.

Wig-excisie

Een wig-excisie is een kleine operatie aan de teen. Deze ingreep passen we toe als u klachten heeft vanwege een ingegroeide teennagel. Het doel van de wig-excisie is uw nagelbed te versmallen.

Vraag naar onze specialisten