Zolen - Podotherapie H&L - Groningen & Hoogezand
16640
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16640,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Zolen

Zolen

Een veel toegepaste therapievorm zijn podotherapeutische zolen. Door middel van podotherapeutische zolen kunnen we een afwijkende voetstand corrigeren. Hoe de zool er uiteindelijk uitziet, is afhankelijk van de voetstand, het voettype en de klacht. Er zijn verschillende manieren om de zolen te maken.

We scannen uw voeten

Bij Podotherapie H&L maken we gebruik van het CAD-CAM systeem. Hierbij maken we een scan van uw voeten. We maken in onze praktijken gebruik van een 2D-scanner, waar we de meeste zolen mee maken. Dit zijn corrigerende zolen, vaak dunner dan echte steunzolen. Vervolgens worden uw zolen in een 3D-programma door ons ontworpen. Bij het ontwerpen van de zolen proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen, bijvoorbeeld aangepast aan het type schoen dat u draagt.

3D-techniek

We maken ook gebruik van de nieuwste 3D-techniek; daarbij maken we een afdruk van de voet in een schuimdoos, al dan niet gecorrigeerd. Met onze 3D-laserscanner maken we dan een model in ons programma en kunnen we de zool verder bewerken. Deze zool sluit precies aan de voet aan, wat erg prettig is en goed voor de drukverdeling onder de voeten.

 

We passen dit type zool veel toe bij diabetes- en reumapatiënten, bij sporters en bij mensen met een hoge voetboog. Deze zolen kosten meer tijd om te maken dan de standaard 2D-zolen. We moeten duurdere en dikkere materialen gebruiken, het intekenen kost meer tijd en we hebbenaanvullend een schuimdoos nodig. Om deze reden zijn de 3D-zolen iets duurder dan de 2D-zolen (zie onze tarieven).

Onderhoudsadvies zolen

  • Neem de zolen iedere avond uit de schoenen zodat ze kunnen luchten.
  • Zolen met een leren afdek kunt u regelmatig invetten met blanke schoenpoets zodat het leer soepel blijft.
  • Zolen met een kunststof afdek kunt u afnemen met een vochtig doekje.
  • Als er al een voetbed in uw schoenen zit, haal dit er dan eerst uit; uw zolen kunnen hier meestal niet overheen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de zolen? Vraag het gerust aan onze podotherapeut tijdens uw afspraak in, of neem contact met ons op.

Kom bij ons langs!