Diabetes, vaatlijden, reuma - Podotherapie H&L - Groningen & Hoogezand
16669
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16669,bridge-core-3.0.8,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Diabetes, vaatlijden, reuma

Een podotherapeut speelt een belangrijke rol in de voetzorg voor mensen met diabetes, vaatlijden en reuma.

Diabetes en vaatlijden

Diabetes mellitus kan op den duur zorgen voor veel lichamelijke problemen. Eén van deze problemen is de verminderde doorbloeding van en naar uw benen en voeten. Bij vaatlijden in de benen, ook wel etalagebenen genoemd, treedt een vernauwing op in de slagaders die naar uw beenspieren gaan. Een goede doorbloeding is onder andere belangrijk om wonden goed te laten genezen.

Ontstaat bij iemand met diabetes een voetwond, dan geneest deze vaak erg langzaam. Tijdens de diabetische voetcontrole testen we periodiek uw voeten en benen, en behandelen en verzorgen we eventuele wondjes. In deze brochure leest u meer over de diabetische voet en ook op deze pagina vindt u meer informatie over de behandeling bij diabetespatiënten.

Reuma

De klachten die mensen met reuma hebben zijn langdurige pijn in spieren en/of gewrichten, warme en dikke gewrichten en stijfheid in de ochtend of na een moment van lang zitten of liggen. Wij kunnen helpen en zorgen voor verlichting van de klachten, ondersteuning en advies. We doen dit bijvoorbeeld door het maken van steunzolen of ortheses.

Ook kunnen we voetbehandelingen uitvoeren. Daarnaast zal onze podotherapeut oefeningen en schoenadvies geven om ervoor te zorgen dat u zo goed mogelijk kan blijven lopen. In de brochure leest u meer over de reumatische voet en de podotherapeutische behandelingen die we uitvoeren.

Afspraak maken?

De medewerkers van Podotherapie H&L hebben veel ervaring op dit gebied en zijn u dan ook graag van dienst.

 

Maak een afspraak op een van onze locaties of neem contact op voor meer informatie over onze behandelingen.

Kom bij ons langs!